Mezuniyet Aşamasındaki Yüksek Lisans Öğrencilerinin Dikkatine!

Enstitümüze 2012 - 2013 Eğitim Öğretim Yılı ve sonrasında kayıt yaptıran tezli yüksek lisans öğrencilerinin Enstitüye tez teslim etmesi ve tez savunma sınavına girebilmesi için:

M.Ü. Lisansüstü Eğitim Öğretim ve Sınav Yönetmeliğinin 16 - (3). maddesinde, öğrencinin tezle ilgili çalışmalarını ulusal veya uluslararası hakemli en az bir dergiye ya da ulusal veya uluslararası en az bir kongreye göndermiş olması ve bunu belirten bir yazıyı Enstitü Yönetim Kuruluna sunması gerekir; ayrıca tez danışmanları bu yayında ortak yazar olarak yer alır, denilmektedir.

Öğrencilerin tez savunma son süresini geçirmemesi veya doktora programlarına başvuruda sorun yaşamaması için bu konuda hassasiyet göstermesi önemle duyrulur.

Yukarıda yer alan yönetmelik maddesi 2011 - 2012 Eğitim Öğretim Yılı ve öncesinde Enstitüye kayıt yaptıran öğrenciler için geçerli değildir.

Detaylı bilgi için http://dosya.marmara.edu.tr/www/mevzuat/yeni/mu_yonetmelik_lisansustu_rg3u_v30.pdf tıklayınız.