Türkiyat Bahar Seminerlerinin Dokuzuncusu Gerçekleşti

Marmara Üniversitesi Türkiyat Araştırmaları Enstitüsü Bahar Seminerleri kapsamında alanının uzman hocaları tarafından verilecek olan 11 seminerden dokuzuncusu da gerçekleştirildi. Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi hocalarından Prof. Dr. İlyas Kemaloğlu tarafından yapılan seminerin konusu “Türkiye-Rusya İlişkileri” idi. Seminerimiz 27 Nisan Cuma günü saat 15.00’te başladı.

Prof. Dr. İlyas Kemaloğlu seminerde ilk olarak Sovyetler Birliği’nin yıkılmasına neden olan etkenlerden bahsetti. Ardından Sovyetler Birliği’nin yıkılmasından sonra ortaya çıkan sorunlar hakkında bilgiler verdi. Daha sonra Rusya’nın süper güç olmasında etkili olan sebepleri, Rus dış politikasını oluşturan unsurları inceledi. Son olarak da Türkiye-Rusya ilişkilerini anlattı. Seminer sonrasında Enstitü Müdürü Prof. Dr. Okan Yeşilot tarafından kendisine teşekkür belgesi verildi.