Türkiyat Bahar Seminerlerinin İkincisini Gerçekleştirdi

Bahar Seminerleri kapsamında alanının uzman hocaları tarafından verilecek olan 11 seminerden ikincisi de gerçekleştirildi. Marmara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cengiz Tomar tarafından yapılan seminerin konusu “Son Gelişmeler Işığında Suriye ve Ortadoğu” idi.

Seminerde ilk olarak Prof. Dr. Cengiz Tomar tarafından katılımcılara Avrupa, Asya ve Afrika coğrafyalarına en eski devirlerden günümüze kadar hâkim olan devletler ve bu devletlerin zaman içerisindeki durumları hakkında bilgiler veren videolar izletildi. Daha sonra gösterdiği fotoğraflar üzerinden Suriye ve Ortadoğu şehirlerinin 1950’li yıllardaki durumları ile 2000’li yıllardaki durumlarını karşılaştırmalı olarak göstererek, bölgenin siyasi atmosferinin şehirleri ve bölge halkını nasıl etkilediği konusunda örnekler verdi. Ardından Suriye ve Ortadoğu’nun günümüzdeki mevcut durumu, dünya ülkelerinin bu bölgeye müdahaleleri ve Türkiye’nin mevcut durumdaki yeri hakkında bilgiler verdi. Öğrencilerin yoğun ilgisi ile karşılaşan Prof. Dr. Cengiz Tomar, katılımcılar tarafından kendisine yöneltilen soruları da yanıtladı. Seminer sonrasında Enstitü Müdürü Prof. Dr. Okan Yeşilot tarafından kendisine teşekkür belgesi verildi.