Türkiyat Bahar Seminerlerinin Sekizincisi Gerçekleşti

Marmara Üniversitesi Türkiyat Araştırmaları Enstitüsü Bahar Seminerleri kapsamında alanının uzman hocaları tarafından verilecek olan 11 seminerden sekizincisi de gerçekleştirildi. Galatasaray Üniversitesi hocalarından Doç. Dr. Ali Faik Demir tarafından yapılan seminerin konusu “Yakın Dönem Türk Dış Politikası ve Diplomasi” idi. Seminerimiz 20 Nisan Cuma günü saat 15.00’te başladı.

Doç. Dr. Ali Faik Demir seminerde ilk olarak Türk dış politikasını belirleyen unsurlardan bahsetti. Ardından Cumhuriyetin kurulmasından sonra uygulanan Türk dış politikasının nasıl olduğunu gösteren önemli olaylar hakkında bilgiler verdi. Daha sonra Soğuk Savaş sonrasında Türkiye’nin uyguladığı iç ve dış politikayı anlattı. Son olarak da Demir, “Diploması müzakere sanatıdır. Müzakere de incelik sanatıdır” sözleriyle seminerini tamamladı. Seminer sonrasında Enstitü Müdürü Prof. Dr. Okan Yeşilot tarafından kendisine teşekkür belgesi verildi.