08.04.2023 - 14.04.2023

MANAS Sosyal Araştırmalar Dergisi “Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. Yılı Özel Sayısı”

MANAS Sosyal Araştırmalar Dergisi Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. Yılı münasebetiyle özel sayı çıkarmayı planlamıştır. Bu sayıda Türkiye Cumhuriyeti'nin 100 yıllık kazanımlarını ele alan makalelere öncelik vermek üzere derginin yayın alanlarına giren diğer konulardaki ilgili makaleler de kabul edilecektir. Özel sayı 29 Ekim 2023’te yayımlanacak olup makale gönderimi için son tarih 31 Ağustos 2023’tür. Makaleler Dergipark sistemi üzerinden kabul edilecektir.

Ayrıntılı bilgi için tıklayınız.

09.04.2023

Kırgızistan ve Azerbaycanlı Kursiyerler Akıncı Eğitimi Aldı

Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı ve Baykar Teknoloji tarafından düzenlenen AKINCI Projesi kapsamında Kırgızistanlı ve Azerbaycanlı kursiyerler Bayraktar AKINCI TİHA’nın kullanımını öğrenerek eğitimlerini tamamladılar.

Ayrıntılı bilgi için tıklayınız.

Ayrıntılı bilgi için tıklayınız.

11.04.2023

Manas Üniversitesi El Yazması Eserleri Dijitalleştirecek

Kırgızistan-Türkiye Manas Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Alpaslan Ceylan, Kırgız Ulusal Bilimler Akademisi’ne ziyarette bulundu. Ziyarette iki kurum arasındaki iş birliklerinin arttırılması, Manas Üniversitesi Avrasya Tarih, Dil ve Arkeoloji Araştırma Enstitüsü ile Cengiz Aytmatov Dil ve Medeniyet Enstitüsü’nün ortak çalışmalar yapması konusunda kararlar alındı. Görüşmede Enstitünün arşivlerinde bulunan Manas Destanı’nın ve Kırgız edebiyatçılarına ait eserlerin el yazması örneklerini inceleyen Rektör Prof. Dr. Alpaslan Ceylan, iş birliği kapsamında, kıymetli arşiv niteliğindeki bu eserlerin korunması ve dijitalleştirilmesi konusunda çalışmalar yapılacağını açıkladı.

Ayrıntılı bilgi için tıklayınız.

13.04.2023

Kırgızistan ve Rusya Birleşik Hava Savunma Sistemi Anlaşması İmzalamaya Hazırlanıyor

Rus hükümeti, Kırgızistan ile entegre bölgeler arası hava savunma sisteminin oluşturulmasına ilişkin anlaşmayı geçen yıl onaylamıştı. Bunun üzerine Rusya Federasyonu Hükümeti’nin Kırgızistan ile ortak bir hava savunma sistemi (HGU) oluşturulmasına ilişkin kararı, Rus yasal bilgi portalında yayınlandı. Belge, Rusya Bakanlar Kurulu Başkanı Mihail Mişustin tarafından imzalandı. Bu haberden kısa bir süre sonra, 10 Nisan’da Kırgızistan Devlet Başkanı Sadır Caparov’un Rus mevkidaşı Vladimir Putin ile telefon görüşmesi yaptığı öğrenildi. Bu görüşmede iki ülkenin “Kırgız-Rus stratejik işbirliği ve ittifakının önemli konuları” ile “uluslararası bölgesel örgütler ve entegrasyon dernekleri çerçevesinde etkileşimi” ele alındı.

Ayrıntılı bilgi için tıklayınız.


Bu sayfa Türkiyat Araştırmaları Enstitüsü tarafından en son 17.04.2023 14:28:46 tarihinde güncellenmiştir.

HIZLI ERİŞİM