2020‒2021 Öğretim Yılı Bahar Dönemi 100/2000 YÖK Doktora Bursu Başvuru Duyurusu

2020-2021 Eğitim-Öğretim Yılı Bahar yarıyılı itibariyle öğrenime başlamak üzere, 100/2000 YÖK Doktora Bursları için son başvuru tarihi 28.03.2021'dir.

100/2000 YÖK Doktora Bursu kapsamında aşağıda listelenen Doktora Programları ve konular için doktoraya devam eden belirtilen sayıda öğrenciye burs verilecektir. Doktora öğrencilerine en fazla 4 yıl, bütünleşik doktora öğrencilerine ise en fazla 5 yıl boyunca ve Mart 2021’den itibaren yılda 12 ay ve ayda 2.600 TL burs ödemesi yapılacaktır.

657 sayılı Kanun kapsamında bir kadroda veya Devlet/Vakıf Yükseköğretim Kurumlarının öğretim elemanı kadrolarında çalışanlar dışında, herhangi bir işte çalışan öğrencilere de 2021 yılı Mart ayından itibaren aylık 700 TL burs ödemesi yapılacaktır.

Öğrenciler, burs aldıkları süre boyunca eğitimlerine kesintisiz devam etmek zorundadır. Kayıt donduran öğrencilere bu süre zarfında burs ödemesi yapılmaz, ancak bu süre mücbir sebeplerle kayıt donduran öğrencilerin bursluluk sürelerine eklenir.

Azami öğrenim süresinde ödeme yapılmaz. Bursiyerler akademik değişim programları çerçevesindeki (Mevlana, Farabi, Erasmus+ vb.) programlardan da faydalanabilirler ve bu sırada bursları devam eder. Bu süreler, öğrencinin doktora eğitimindeki azami öğrenim süresinden sayılır. 100/2000 YÖK Doktora Burs Programı kapsamında burs almaya hak kazanan öğrencilerin, öğrenim gördükleri süre içinde aldıkları diğer burslar ve öğrenim kredileri devam eder.

ENSTİTÜMÜZ BÜNYESİNDE BULUNAN 100/2000 DOKTORA BURSU ALANLARI

Anabilim Dalı Alan ALES Kontenjan
Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi Ermeni Çalışmaları  ALES-SÖZEL 3
Bilgi ve Belge Yönetimi Bilgi ve Belge Yönetimi ALES-EA 3

Öğrenci Burs Başvuru Şartları

a) T.C. vatandaşı olmak.

b) İlana ilk başvuru tarihi itibarıyla otuz beş yaşını doldurmamış olmak.

c) Lisansüstü Eğitim ve Öğretim Yönetmeliğinin ve başvuru yapılacak yükseköğretim kurumunun belirlediği başvuru ve kabul şartlarını taşıyor olmak.

ç) Kamu kurum ve kuruluşlarının kadro ve pozisyonları ile Devlet veya Vakıf Yükseköğretim Kurumlarının öğretim elemanı kadrolarında çalışmıyor olmak.

d) Kamu görevinden çıkarılmamış olmak veya olağanüstü hal döneminde alınan tedbirler nedeniyle görevlerine son verilmemiş olmak. (Değişiklik 22.03.2018 tarihli Yürütme Kurulu Kararı ile yapılmıştır.)

e)Terör örgütlerine veya Milli Güvenlik Kurulunca Devletin milli güvenliğine karşı faaliyette bulunduğuna karar verilen yapı, oluşum veya gruplarla irtibatı bulunmamak. (Değişiklik 22.03.2018 tarihli Yürütme Kurulu Kararı ile yapılmıştır.)

f) Marmara Üniversitesi Türkiyat Araştırmaları Enstitüsü Doktora Programlarına kayıtlı olup teze geçmemiş olmak.

Gerekli Belgeler

Dilekçe (Marmara Üniversitesi Genel Öğrenci dilekçesi)

CV

Adli Sicil Kaydı