17.06.2023 - 23.06.2023

Editör: Dr. Öğr. Üyesi Elif UZUNAĞAÇ

18.06.2023

İran, Toprakları Üzerinden Uluslararası Ticareti Artırmak Amacıyla Türkiye Sınırına Yeni Bir Terminal Açacak

İran Yol Bakım ve Taşımacılık Örgütü (RTMO) yaptığı açıklamada, Razi Sınır Terminali'nin üst düzey hükümet yetkililerinin katılacağı bir törenle birkaç gün içinde resmen açılacağını söyledi. Terminal, yolcuların ve kargo kamyonlarının İran ile Türkiye arasında seyahat etmesini çok daha kolaylaştıracak. Press TV'nin bildirdiğine göre Terminal, İran ile Türkiye arasındaki ikili ticareti artırmaya da yardımcı olacak.

İran, Razi Sınır Terminali'nin inşaatına 2019 yılında başladı ve bugüne kadar bu proje için yaklaşık 25 milyon dolar harcadı.

Geçit, İran'ın Batı Azerbaycan eyaletinin ikinci büyük şehri olan Hoy'a yaklaşık 70 kilometre uzaklıkta bulunan bir sınır bölgesi olan Qotur yakınlarında bulunuyor. İran'ın ülkenin batısındaki en önemli ticaret kapılarından biri ve Türkiye'nin Van ilinde Kapıköy'e gidiyor.

İranlı yetkililer, Razi geçidindeki genişleme projesinin, Türkiye ile İran'ın doğusunda ve kuzeydoğusunda yer alan karayla çevrili ülkeler arasında İran toprakları üzerinden kargo taşımacılığında artışa yol açacağını umuyor.

Ayrıntılı bilgi için tıklayınız.


Bu sayfa Türkiyat Araştırmaları Enstitüsü tarafından en son 25.06.2023 22:45:57 tarihinde güncellenmiştir.

HIZLI ERİŞİM