08.07.2023 - 14.07.2023

Editör: Dr. Öğr. Üyesi Elif UZUNAĞAÇ

11.07.2023

Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu Türk Yetkililer ile Görüştü

Ukrayna Milletvekili, Kırım Tatar Türklerinin milli lideri Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu ve beraberindeki heyet, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ve Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) Başkanı Serkan Kayalar ile görüştü. Görüşmelere Kırımoğlu ile birlikte Kırım Milli Varlık Vakfı Başkanı Lenur Mambetov, Ukrayna’nın Arap ve Müslüman Devletlerle İlişkilerinden Sorumlu İstişare Kurulu Sekreteri Snaver Seythalil ve Kırımoğlu’nun yardımcısı Şevket Usmanov da katıldı.

İçişleri Bakanlığı’nda yapılan görüşmelerde, Türkiye’de Kırım Tatar Türklerine verilen uzun dönem ikamet izni, çalışma izni, sağlık sigortası konuları ve Kırım Tatar Türklerinin Türkiye’de karşı karşıya geldiği sorunlar ele alındı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’ndaki görüşmelerde Türkiye’de yaşayan Kırım Tatar Türklerinin çalışma izni alma sorunları konuşuldu.

Dışişleri Bakanlığı’ndaki görüşmede Kırım Tatar Türkü siyasi tutsaklar, Türkiye’nin Ukrayna’ya vermiş olduğu askeri ve insani destek başta olmak üzere pek çok konu görüşüldü.

TİKA’daki görüşmelerde ise, başta Kırım Tatar Türkleri olmak üzere Ukrayna vatandaşlarına yönelik projeleri görüşüldü. Bu görüşmede ayrıca Türkiye’de bulunan Ukraynalı sığınmacılara yönelik ekonomik teşvik programları da müzakere edildi.

Ayrıntılı bilgi için tıklayınız.

Ayrıntılı bilgi için tıklayınız.

Ayrıntılı bilgi için tıklayınız.


Bu sayfa Türkiyat Araştırmaları Enstitüsü tarafından en son 17.07.2023 15:13:41 tarihinde güncellenmiştir.

HIZLI ERİŞİM