08.07.2023 - 14.07.2023

Editör: Dr. Öğr. Üyesi Elif UZUNAĞAÇ

14.07.2023

Şevket Mirziyoyev Yeniden Özbekistan Cumhurbaşkanı Seçildi

14 Temmuz 2023’te Taşkent’te Özbekistan Cumhuriyeti’nin seçilmiş Cumhurbaşkanı’nın resmi göreve başlama töreni düzenlendi.

Törene milletvekilleri ve senatörler, devlet kurumlarının başkanları, diplomatik kurum ve halk temsilcileri, yerli ve yabancı medya çalışanları katıldı.

Tören, Merkez Seçim Komisyonu Başkanı Z. Nizamkhojaev tarafından açıldı. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin, güncellenen Anayasa ve demokratik ilkelere uygun olarak, siyasi hareketlilik ortamında yapıldığını kaydetti. Oylama sonuçlarına göre, oyların yüzde 87,05’ini alan Özbekistan Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı görevine Özbekistan Liberal Demokrat Parti adayı Şevket Miromonoviç Mirziyoyev seçildi. Merkez Seçim Komisyonu Başkanı, Şevket Mirziyoyev’i tebrik ederek kendisine Özbekistan Cumhurbaşkanlığı sertifikası takdim etti.

Özbekistan Cumhuriyeti Anayasası’na uygun olarak Şevket Mirziyoyev yemin etti ve ardından açılış konuşmasını yaptı.

“Özbekistan’ın bağımsızlığını, 36 milyondan fazla insanımızın barışçıl ve müreffeh yaşamını sağlamak için bugün ne kadar büyük bir kişisel sorumluluk aldığımı tüm kalbimle, tüm ruhumla hissediyorum. Bu yüksek güven için çok uluslu, cesur ve bilge insanlarımızın önünde bir evlat sevgisi ve özveriyle eğiliyorum” dedi.

Ayrıntılı bilgi için tıklayınız.

Ayrıntılı bilgi için tıklayınız.

Ayrıntılı bilgi için tıklayınız.

Ayrıntılı bilgi için tıklayınız.

Ayrıntılı bilgi için tıklayınız.


Bu sayfa Türkiyat Araştırmaları Enstitüsü tarafından en son 17.07.2023 15:15:44 tarihinde güncellenmiştir.

HIZLI ERİŞİM