Ahmet Yesevi Üniversitesi’nde “X. Uluslararası Türkoloji Kongresi” Gerçekleşecek

Ahmet Yesevi Üniversitesi Türkoloji Araştırma Enstitüsü tarafından iki yılda bir düzenlenen “Uluslararası Türkoloji Kongresi’nin onuncusu 17-20 Ekim 2023 tarihleri arasında Türkistan şehrinde, üniversite yerleşkesinde yüz yüze ve çevrim içi formatta gerçekleştirilecek. “Türkiye Cumhuriyeti’nin Kuruluşunun Yüzüncü Yılı Onuruna” düzenlenecek olan X. Uluslararası Türkoloji Kongresi’nin ana konusu “Modern Türkoloji: Temel Paradigmalar ve Disiplinlerarasılık” olarak belirlenmiştir. Bildiriler Türkçe, Kazakça, İngilizce, Rusça ve diğer Türk lehçelerinde olabilecektir. Kongreye katılım için özet bildiri gönderme tarihi 30 Haziran 2023’tür.