Venedik’te Türkiye ve Balkanlar Yaz Okulu: 6-14 Ağustos 2023

Üçüncü CEST Yaz Okulu, Türkiye ile Güneydoğu Avrupa arasındaki bağlantılar ve özellikle Türkiye'nin Balkanlar'daki varlığı hakkında düzenlenecek. Yaz okulu Türkiye ile Balkan ülkeleri arasındaki ilişkiler üzerine çalışan doktora adaylarını ve genç akademisyenleri bir araya getirmeyi amaçlıyor. Antropolojik yaklaşımlardan tarih, siyaset bilimi ve uluslararası politikaya, göç ve diaspora çalışmalarından dini çalışmalara disiplinler arası bir program olacak. Programın kapsamı hem coğrafi açıdan (Yunanistan, Kıbrıs ve Romanya dahil) hem de tematik odak açısından kapsayıcı olup, yerel dinamikleri inceleyen araştırmalardan bölgesel ve küresel etkileşimlere kadar uzanmaktadır.

Yaz Okulu 6-14 Ağustos tarihleri arasında Venedik'teki San Servolo Adası'nda düzenlenecek. Alanında uzman akademisyenler tarafından Türkiye-Balkan ilişkilerinin farklı veçheleri üzerine günlük dersler ve seminerler, katılımcıların tartışma oturumları yer alacak.

Yaz okulu ve 21 Nisan’a kadar süren başvuru koşulları hakkında detaylı bilgi için tıklayınız.