15.07.2023 - 21.07.2023

Editör: Arş. Gör. Gözde ÇAĞLAR

17 Temmuz 2023

Arayik Harutyunyan’dan Azerbaycan’a Yönelik İddialar

Arayik Harutyunyan,  bir hafta içinde Dağlık Karabağ’ın durumu normale dönmezse daha sert önlemlere başvuracağız diyerek Azerbaycan’a yönelik tehditte bulundu.  Harutyunyan, Dağlık Karabağ’da Azerbaycan’ın insan ve malların geçişinde engellemelerde bulunduğu, elektrik ve gazda sürekli kesintilerin olduğu, insani yardım malzemelerin temini ve temel ihtiyaç maddelerinde büyük bir kıtlık yaşandığı iddialarında bulunulmuştur. Azerbaycan-Karabağ sorununun tüm bileşenlerini ve tarafların kaygılarını Azerbaycan tarafıyla tartışmaya her zaman açık olduklarını belirtip, Azerbaycan’ın gerçek bir diyalog kurmak istemediğini iddia ettiği ve oturma eylemine katıldığı görülmektedir.

Bir hafta içinde Dağlık Karabağ halkının durumu uluslararası müdahale ile az çok istikrarlı ve normal bir duruma dönmezse, bundan sonra hem Dağlık Karabağ’da hem de dışında daha sert eylemlere başvuracaklarını belirterek tehditte bulunduğu görülmektedir.

Ayrıntılı bilgi için tıklayınız.

20 Temmuz 2023

Paşinyan, 15 Temmuz'da Brüksel'de gerçekleşen üçlü görüşme hakkında değerlendirmede bulundu

Ermenistan başbakanı Nikol Paşinyan, Avrupa Konseyi Başkanı Charles Michel ve Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile 15 Temmuz'da Brüksel'de gerçekleşen üçlü görüşmenin ayrıntıları hakkında değerlendirmede bulundu. Paşinyan’ın ifadelerine göre görüşmede Azerbaycan ile Laçin Koridoru'nun açılması ve Dağlık Karabağ konusunda taraflar arasında uzlaşma gerçekleşmemiştir. Paşinyan, Uluslararası Adalet Divanı'nın 22 Şubat ve 6 Temmuz'da Laçin Koridoru'nun açılması ile ilgili kararlarının henüz uygulanmadığını belirterek, Azerbaycan’ın bölgede Ermenilerin Dağlık Karabağ'da yaşamasını imkansız kılındığını iddia etti.

Bununla birlikte sözlerine müzakere sürecinin yoğun bir şekilde devam etmesi ve karşılıklı olarak kabul edilebilir çözümler bulmak için aktif çaba gösterilmesi gerektiğini eklemiştir.

Ayrıntılı bilgi için tıklayınız.

Ayrıntılı bilgi için tıklayınız.

 


Bu sayfa Türkiyat Araştırmaları Enstitüsü tarafından en son 09.08.2023 21:19:53 tarihinde güncellenmiştir.

HIZLI ERİŞİM