23.09.2023-29.09.2023

Editör: Arş. Gör. Gözde ÇAĞLAR

26 Eylül 2023

Dağlık Karabağ'da akaryakıt deposunda patlama

Dağlık Karabağ'da akaryakıt deposunda bir patlama meydana gelmiştir. Patlamada 290 yaralı tespit edilmiş, teyit edilen ölü sayısı 68 olarak belirtilmiştir. 

Ayrıntılı bilgi için bk.

Ayrıntılı bilgi için bk.

27 Eylül 2023

Dağlık Karabağ’da oluşturulan Cumhuriyetin varlığının 1 Ocak'tan itibaren sona ereceği açıklandı

Dağlık Karabağ’da oluşturulan yönetim ile Azerbaycan Cumhuriyeti temsilcileri arasında Rusya’nın arabuluculuğu ile imzalanan kararnameye bağlı olarak ; “Dağlık Karabağ’da oluşturulan yönetime dair 1 Ocak 2024 tarihine kadar kendi bakanlıklarına bağlı tüm devlet kurum ve kuruluşları feshedilir ve Dağlık Karabağ Cumhuriyeti'nin varlığı sona erer” açıklaması yapıldı.

Ayrıntılı bilgi için bk.

27 Eylül 2023

Ermenistan ve Türkiye Dışişleri Bakanları arasında telefon görüşmesi

27 Eylül'de Ermenistan Dışişleri Bakanı Ararat Mirzoyan ve Türkiye Dışişleri Bakanı Hakan Fidan telefon görüşmesi yaptı.Görüşmede güncel bölgesel gelişmeler ve gündem konuları görüşüldüğü bilgisi verildi.

Ayrıntılı bilgi için bk.

29 Eylül 2023

Dağlık Karabağ'dan 98.625 kişi Ermenistan'a nakledildi

Ermenistan Başbakanlık Basın Sözcüsü Nazeli Bağdasaryan Saat 20.00 itibariyle Dağlık Karabağ'dan 98.625 kişinin Ermenistan'a nakledildiği açıklamasında bulundu. 

Ayrıntılı bilgi için bk.

29 Eylül 2023

Ermenistan, Azerbaycan aleyhine Uluslararası Adalet Divanı'na başvuruda bulundu

Ermenistan, Azerbaycan’ın Dağlık Karabağ’da başlattığı operasyon hakkında Birleşmiş Milletler Uluslararası Adalet Divanı'na a) Azerbaycan’ın Dağlık Karabağ'daki tüm sivil kuruluşlardan tüm askeri ve kolluk personelini geri çekmesi, b) Birleşmiş Milletlerin ve uzman kuruluşlarının Dağlık Karabağ'daki Ermenilere erişimini kolaylaştırması, engellememesi ve bu kuruluşların faaliyetlerine müdahale etmemesi, c) Dağlık Karabağ'ın gaz ve elektrik dahil olmak üzere kamu hizmetlerinin sağlanması, d) Dağlık Karabağ’daki hiçbir anıtın ( 1915 olayları da dahil) yerinin değiştirilmemesi veya yok edilmemesi gibi konular hakkında başvuruda bulunmuştur. Konunun ayrıntıları ilgili bağlantıda yer almaktadır.

Ayrıntılı bilgi için bk.


Bu sayfa Türkiyat Araştırmaları Enstitüsü tarafından en son 02.10.2023 14:34:59 tarihinde güncellenmiştir.

HIZLI ERİŞİM