01.04.2023 - 07.04.2023

Editör: Dr. Öğr. Üyesi Hümeyra BOSTAN BERBER

Princeton Üniversitesi’nde Osmanlı Çalıştayı

Princeton Üniversitesi 27-28 Ekim 2023 tarihinde Orta Atlantik Osmanlıcılar Çalıştayı’nın dördüncüsüne ev sahipliği yapıyor. Bu çalıştay, 15. yüzyıldan 20. yüzyılın başlarına kadar Osmanlı İmparatorluğu'nun yanı sıra daha geniş dünyayla etkileşimleri üzerine Orta Atlantik’te çalışan akademisyenleri bir araya getiriyor.

2023 çalıştayının teması "Osmanlı İmparatorluğu'nda İlişki Ağları ve Ağ Kurma" olmak üzere ilan edildi. Bu çalıştay, sosyal, kültürel/kültürler arası, diplomatik, girişimci ve coğrafi-mekânsal ağların Osmanlı tarihinin gidişatını nasıl etkilediğini anlamayı hedefliyor. 1 Haziran 2023 tarihine kadar başvurular kabul edilmektedir.

Çalıştay hakkında ayrıntılı bilgi için tıklayınız.

Venedik’te Türkiye ve Balkanlar Yaz Okulu: 6-14 Ağustos 2023

 

Üçüncü CEST Yaz Okulu, Türkiye ile Güneydoğu Avrupa arasındaki bağlantılar ve özellikle Türkiye'nin Balkanlar'daki varlığı hakkında düzenlenecek. Yaz okulu Türkiye ile Balkan ülkeleri arasındaki ilişkiler üzerine çalışan doktora adaylarını ve genç akademisyenleri bir araya getirmeyi amaçlıyor. Antropolojik yaklaşımlardan tarih, siyaset bilimi ve uluslararası politikaya, göç ve diaspora çalışmalarından dini çalışmalara disiplinler arası bir program olacak. Programın kapsamı hem coğrafi açıdan (Yunanistan, Kıbrıs ve Romanya dahil) hem de tematik odak açısından kapsayıcı olup, yerel dinamikleri inceleyen araştırmalardan bölgesel ve küresel etkileşimlere kadar uzanmaktadır.

 

Yaz Okulu 6-14 Ağustos tarihleri arasında Venedik'teki San Servolo Adası'nda düzenlenecek. Alanında uzman akademisyenler tarafından Türkiye-Balkan ilişkilerinin farklı veçheleri üzerine günlük dersler ve seminerler, katılımcıların tartışma oturumları yer alacak.

 

Yaz okulu ve 21 Nisan’a kadar süren başvuru koşulları hakkında detaylı bilgi için tıklayınız.


Bu sayfa Türkiyat Araştırmaları Enstitüsü tarafından en son 10.04.2023 13:50:54 tarihinde güncellenmiştir.

HIZLI ERİŞİM