08.04.2023 - 14.04.2023

Editör: Dr. Öğr. Üyesi Elif UZUNAĞAÇ

06.04.2023

Türkiye’nin Yeni Kazakistan Büyükelçisi Mustafa Korucu Oldu

Kazakistan’ın başkenti Astana’daki Akorda Sarayı’nda düzenlenen törende Türkiye, İran, Malezya ve Suudi Arabistan büyükelçileri güven mektuplarını Cumhurbaşkanı Kasım Cömert Tokayev’e sundu. Tokayev bu törende Kazakistan’ın Türkiye, İran, Malezya ve Suudi Arabistan devletleriyle başta siyasi ve ekonomik ilişkiler olmak üzere her alanda yakın ilişkiler kurmuş stratejik bir ortak olduğunu hatırlattı, Kazakistan’ın uluslararası işbirliğine her zaman açık olduğunu söyledi ve yeni atanan büyükelçilere başarılar diledi.

Ayrıntılı bilgi için tıklayınız.

Ayrıntılı bilgi için tıklayınız.

10.04.2023

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev Kazakistan’a Ziyarette Bulundu

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Kazakistan Cumhurbaşkanı Kasım Cömert Tokayev’in davetlisi olarak başkent Astana’ya gitti. Akorda Sarayı’nda İlham Aliyev için resmi karşılama töreni gerçekleştirildi. İki lider arasındaki görüşmelerde ekonomi, ticaret ile ilgili yatırım alanları, siyasi ilişkilerde ikili ve uluslararası kuruluşlar çerçevesinde işbirliğinin kapsamlı olarak genişletilmesi konuları görüşüldü. Görüşmelerin ardından ticaret, ulaşım ve tarım ile ilgili pek çok alanda anlaşma imzalanması bekleniyor.

Ayrıntılı bilgi için tıklayınız.

11.04.2023

Tokayev, Kazakistan’ın Petrol İhracatını Artırma Planını Açıkladı

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile yapılan müzakerelerden sonra Kazakistan Cumhurbaşkanı Kasım Cömert Tokayev, Azerbaycan üzerinden petrol ihracatı hacminin artırılmasının beklendiğini ve arzının uzun vadede istikrarlı olacağını bildirdi. Cumhurbaşkanı ayrıca, tek ulaşım operatörlerinin oluşturulmasını ve kapalı bir lojistik döngünün oluşturulmasını dikkate alan Trans-Hazar uluslararası ulaşım yolunun potansiyelinin başlatılmasının önemini vurguladı.

Ayrıntılı bilgi için tıklayınız.

Ahmet Yesevi Üniversitesi’nde “X. Uluslararası Türkoloji Kongresi” Gerçekleşecek

Ahmet Yesevi Üniversitesi Türkoloji Araştırma Enstitüsü tarafından iki yılda bir düzenlenen “Uluslararası Türkoloji Kongresi’nin onuncusu 17-20 Ekim 2023 tarihleri arasında Türkistan şehrinde, üniversite yerleşkesinde yüz yüze ve çevrim içi formatta gerçekleştirilecek. “Türkiye Cumhuriyeti’nin Kuruluşunun Yüzüncü Yılı Onuruna” düzenlenecek olan X. Uluslararası Türkoloji Kongresi’nin ana konusu “Modern Türkoloji: Temel Paradigmalar ve Disiplinlerarasılık” olarak belirlenmiştir. Bildiriler Türkçe, Kazakça, İngilizce, Rusça ve diğer Türk lehçelerinde olabilecektir. Kongreye katılım için özet bildiri gönderme tarihi 30 Haziran 2023’tür.

Ayrıntılı bilgi için tıklayınız.


Bu sayfa Türkiyat Araştırmaları Enstitüsü tarafından en son 17.04.2023 14:28:28 tarihinde güncellenmiştir.

HIZLI ERİŞİM