22.05.2023 - 05.06.2023

22 Mayıs 2023

Tiflis’te Orta Asya Bölgesel Ekonomik İş Birliği Çalışma Grubu Toplantısı Yapıldı

22 Mayıs 2023 tarihinde Gürcistan’ın başkenti Tiflis’te Asya Kalkınma Bankası’nın düzenlediği CAREC’nun (Orta Asya Bölgesel Ekonomik İş Birliği) yedinci bölgesel çalışma grubu toplantısı gerçekleşti.

Toplantının açılış konuşmasını Gürcistan Demiryolları Genel Müdürü Davit Feradze yaptı. Gürcü yetkili giderek artan kargo taşımacılığından ve bu sahadaki olumlu gelişmelerden bahsetti. Özellikle de Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu projelerinin önemine ve demiryolunun tam kabiliyetiyle çalışması için devam eden modernizasyon sürecine vurgu yaptı.

Toplantıda Gürcistan’ın Karadeniz sahillerinde yapılması ve geliştirilmesi düşünülen Anaklia limanının ehemmiyetinden, Doğu-Batı Koridorunu oluşturacak projelerden ve söz konusu ulaşım hattının güvenliğini sağlayacak meselelerden bahsedildi. Ayrıca CAREC üyesi ülke temsilcileri, Asya Kalkınma Bankası’nın teknik yardımı çerçevesinde elde edilen sonuçları ve planlanan faaliyetleri değerlendirdiler.

Ayrıntılı bilgi için tıklayınız.

5 Haziran 2023

Türkmenistan Ticaret Bakanı Gürcistan’ı Ziyaret Etti

5 Haziran 2023 tarihinde Türkmenistan Ticaret ve Dış Ekonomik İlişkiler Bakanı Begenç Koçmollayev Gürcistan’a bir ziyaret gerçekleştirdi.

Gürcistan Başbakanı Irakli Garibashvili ile bir araya gelen Türkmen Bakan, iki ülke arasındaki siyasi ve ekonomik iş birliğini müzakere etti. Basına yapılan açıklamada; tarafların “iki ülke arasında ticaret potansiyeline dikkat çektikleri ve ikili ticareti artırmak için atılması gereken meselelerden bahsettikleri” ifade edildi.

Ayrıntılı bilgi için tıklayınız.


Bu sayfa Türkiyat Araştırmaları Enstitüsü tarafından en son 21.06.2023 11:45:49 tarihinde güncellenmiştir.

HIZLI ERİŞİM