15.04.2023 - 24.04.2023

Editör: Dr. Öğr. Üyesi Elif UZUNAĞAÇ

19.04.2023

Azerbaycan'ın Kırgızistan Büyükelçiliği, Haydar Aliyev’i, Milli Tarih Müzesi’nde Düzenlediği Fotoğraf Sergisiyle Andı.

Serginin açılışında Azerbaycan Cumhuriyeti ile Kırgızistan Cumhuriyeti’nin milli marşları okundu ve saygı duruşunda bulunuldu. Ardından Haydar Aliyev’in hayatını anlatan film gösterime sunuldu.

Sergide, Manas Üniversitesi rektörü Prof. Dr. Alpaslan Ceylan, Azerbaycan’ın Kırgızistan Büyükelçisi Latif Seyfaddin Oğlu Gandilov, Türk Devletleri Teşkilatı üyesi ülkelerin Büyükelçileri, Kırgız Cumhuriyeti Meclis Başkanı Nurlan Şakiyev, Kırgız Cumhuriyeti Kültür, Enformasyon, Spor ve Gençlik Politikası Bakan Yardımcısı Kayrat İmanaliyev ve milletvekilleriyle bir araya geldi.

Ayrıntılı bilgi için tıklayınız.

23.04.2023

Kırgızistan Cumhurbaşkanı Ulusal Devlet Dili Komisyonu Başkanına Açıklama Yaptı

Kırgızistan Cumhurbaşkanı Sadır Caparov ve Ulusal Devlet Dili Komisyonu Başkanı, Kırgız dilinin mevcut durumu, gelişim perspektifleri ve kapsamının genişletilmesi konuları hakkında görüştü. Caparov, devlet politikasının önemli konularından birinin devlet dilinin desteklenmesi, geliştirilmesi ve korunması olduğunu açıkladı.

Sadır Caparov, Kırgızistan’ın latin alfabesine geçiş ile ilgili “Kırgız dilinin Latin alfabesine geçişinden bahsetmek için henüz erken. Kiril dili devlet dilinde uygun, yetkin yeterlilik düzeyi sağlanmadan, Latin alfabesine geçişten söz edilemez. Şimdi bu konu gündeme gelmiyor, devlet dilinin gelişimi Kiril dilinde devam etmeli” açıklamalarında bulundu.

Ayrıntılı bilgi için tıklayınız.


Bu sayfa Türkiyat Araştırmaları Enstitüsü tarafından en son 27.04.2023 18:08:08 tarihinde güncellenmiştir.

HIZLI ERİŞİM