01.07.2023 - 07.07.2023

Editör: Arş. Gör. Gözde ÇAĞLAR

03.07.2023

"Armenian Airlines" havayolu şirketi Erivan-İstanbul hattında sefere başladı

2 Temmuz’dan itibaren "Armenian Airlines" havayolu şirketi, Erivan-İstanbul hattında seferlerine başlamıştır. Haftada iki defa gerçekleşecek seferlerin pazar ve çarşamba günleri yapılacağı açıklanmıştır.

Ayrıntılı bilgi için tıklayınız.

5 Temmuz 2023

Ermenistan Anayasa Gününü Kutladı

Ermenistan Cumhuriyeti’nin İlk Anayasası 5 Temmuz 1995'te ulusal bir referandumla kabul edilmiştir. 2005 yılında bir referandumla anayasa değiştirilerek ilaveler yapılmış, parlamentonun yetkileri genişletilmiştir. 2015 anayasa değişikliği referandumuyla da parlamenter hükümet sistemine geçilmiştir. 5 Temmuz 2023’te Ermenistan’da anayasa günü kutlanmıştır.

Ayrıntılı bilgi için tıklayınız.

5 Temmuz 2023

Ermenistan-Yunanistan-Güney Kıbrıs arasında üçlü askeri işbirliği programı

5 Temmuz'da Güney Kıbrıs’ta Ermenistan-Yunanistan-Güney Kıbrıs arasında üç ülkenin çıkarları dahilinde bir dizi güvenlik konusu ve işbirliği konuları ele alındı. Görüşmeler sonucunda Ermenistan, Yunanistan ve Güney Kıbrıs arasında bir dizi etkinliği içeren üçlü askeri işbirliği programı imzalandı.

Ayrıntılı bilgi için tıklayınız.

5 Temmuz 2023

Ermenistan Başbakanı Paşinyan’dan Azerbaycan’a Yönelik Açıklamalar

Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, Dağlık Karabağ'da Ermeni ordusu olmadığını, sadece Savunma Ordusu olduğunu ifade ederek, Dağlık Karabağ’da insani kriz olduğunu iddia etti. Bununla birlikte bir koridor açılması fikrine karşı olduğunu belirtmiş, Laçin Koridorundaki durumu eleştirmiştir. Genel olarak eleştirel yorumlarda bulunan Paşinyan’ın konuşmalarının devamı ilgili bağlantılardadır.

Ayrıntılı bilgi için tıklayınız.

Ayrıntılı bilgi için tıklayınız.

Ayrıntılı bilgi için tıklayınız.

7 Temmuz 2023

Ermenistan ile Gürcistan arasında vatandaşlar için karşılıklı vizesiz seyahat anlaşması yürürlüğe girdi

12 Ocak 2023 yılında Ermenistan Cumhuriyeti ile Gürcistan arasında imzalanan iki ülke vatandaşları için karşılıklı vizesiz seyahate ilişkin anlaşma yürürlüğe girdi. Buna göre kimlik kartı veya pasaportun olması seyahat için yeterli olacak.

Ayrıntılı bilgi için tıklayınız.


Bu sayfa Türkiyat Araştırmaları Enstitüsü tarafından en son 11.07.2023 18:54:50 tarihinde güncellenmiştir.

HIZLI ERİŞİM