17.06.2023 - 23.06.2023

Editör: Dr. Öğr. Üyesi Elif UZUNAĞAÇ

20.06.2023

Manas’ta Genç Türkologlar Yaz Okulu Dersleri Başladı

Kırgızistan-Türkiye Manas Üniversitesi'nin ev sahipliğinde düzenlenen “Genç Türkologlar Yaz Okulu” programı 19 Haziran 2023 tarihinde açılış programı ile başladı.

Açılış programına Türk Akademisi Başkanı Prof. Dr. Şahin Mustafayev, Türkiye Bilimler Akademisi (TÜBA) Başkanı Prof. Dr. Muzaffer Şeker, Kırgızistan-Türkiye Manas Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Alpaslan Ceylan, Rektör Vekili Dr. Baktıgül Kalambekova, Rektör yardımcıları, akademisyenler, yaz okulu katılımcıları ve çok sayıda öğrenci katıldı.

“Genç Türkologlar Yaz Okulu” programına başvuruda bulunan Türkoloji, Türk Tarihi, Türk Edebiyatı, Antropoloji, Kültür Araştırmaları ve Arkeoloji alanlarında çalışan 226 genç bilim insanı arasından 30 aday katılmaya hak kazandı.

Yaz okuluna Azerbaycan, Kazakistan, Kırgızistan, Özbekistan, Macaristan, Başkurdistan (Rusya Federasyonu), Tataristan (Rusya Federasyonu), Makedonya ve Bosna Hersek ülkelerinde ikâmet eden 28 genç Türkolog katıldı.

Programda Türk Dünyası Kavramı, Türk Devletleri Tarihi, Türk Dünyası Arkeolojisi, Türk Dünyası Sanat ve Düşünce Tarihi, Türk Dilleri ve Çağdaş Türk Dillerinin Genel Özellikleri, Türk Dünyası Mitolojisi ve Türk Dünyası Destan ve Efsaneleri başlıkları altında eğitim verilecek. Aynı zamanda genç Türkologlar, konularıyla ilgili seminerler ve ülkelerini tanıtan etkinlikler düzenleyecekler.

Ayrıntılı bilgi için tıklayınız.


Bu sayfa Türkiyat Araştırmaları Enstitüsü tarafından en son 25.06.2023 22:51:03 tarihinde güncellenmiştir.

HIZLI ERİŞİM