03.06.2023 - 09.06.2023

Editör: Arş. Gör. Gözde ÇAĞLAR

Ermenistan-Azerbaycan sınırı hakkında Mirzoyan’ın açıklamaları

5 Haziran 2023

Dışişleri Bakanı Ararat Mirzoyan Ermenistan-Azerbaycan arasındaki sınır için belirli bir harita kullanımı ile ilgili anlaşmanın henüz mevcut olmadığını belirtmiştir. 1975 tarihinde iki ülke arasındaki sınırı belirleyen haritanın ve müzakerelere bu şekilde başlanmasının Ermenistan için kabul edilebilir bir çözüm olduğunu dile getirmiştir. Bununla birlikte ilgili toprak tanınmasının Azerbaycan tarafından kamuoyu ile de paylaşılmadığı taktide Ermenistan’ın Azerbaycan ile ilgili şüphelerinin devam edeceğini vurgulamıştır.

Ayrıntılı bilgi için tıklayınız.

Ayrıntılı bilgi için tıklayınız.

Ermenistan ve Türkiye dışişleri bakanları arasında telefon görüşmesi

7 Haziran 2023

Ermenistan dışişleri bakanı Ararat Mirzoyan Dışişleri Bakanlığı’na atanan Hakan Fidan’ı arayarak tebrik etmiş ve iki ülke arasındaki ilişkilerin düzenlenmesi için çalışmalara devam etme isteklerini ifade etmiştir.

Ayrıntılı bilgi için tıklayınız.

Ayrıntılı bilgi için tıklayınız.

Ermenistan Güvenlik Konseyi Sekreteri 8 Haziran'da Güvenlik Konseyi Sekreterlerinin CSTO toplantısında konuşma yaptı

8 Haziran 2023

Ermenistan Güvenlik Konseyi Sekreteri Armen Grigoryan, 8 Haziran'da Güvenlik Konseyi Sekreterlerinin CSTO toplantısında yaptığı konuşmada Azerbaycan'ın Ermenistan-Azerbaycan sınırında, Dağlık Karabağ ve Laçin Koridoru'nda da durumu tırmandırdığını iddia etti. Haberin detayları aşağıdaki bağlantıdadır.

Ayrıntılı bilgi için tıklayınız.

Putin ve Paşinyan Bir Araya Geldi

9 Haziran 2023

Ermenistan Başbakanı Paşinyan ve Rusya Devlet Başkanı Putin Soçi’de bir araya gelmiştir. Paşinyan’ın konuşmasında Dağlık Karabağ ve Laçin Koridorun’daki durumun gerginliğini koruduğunu ifade ettiği görülmektedir.

Ayrıntılı bilgi için tıklayınız.


Bu sayfa Türkiyat Araştırmaları Enstitüsü tarafından en son 12.06.2023 11:36:23 tarihinde güncellenmiştir.

HIZLI ERİŞİM