15.07.2023 - 21.07.2023

Editör: Cafer MUSTAFALI

17.07.2023

Özbekistan Başbakanı Gürcistan’da Resmi Ziyarette Bulundu.

Özbekistan Başbakanı Abdulla Aripov Gürcistan’da resmi ziyarette bulundu. Gürcistan Başbakan Irakli Garibashvili ile Özbekistan Cumhuriyeti Başbakanı arasında resmi bir görüşme gerçekleştirildi.

Gürcistan hükümetinin basın servisinin verdiği bilgide; “taraflar Gürcistan ve Özbekistan arasındaki ikili iş birliğinin ana yönlerini ele aldılar. Ülkeler arasında yakın dostluk ve ortaklık ilişkilerinin önemini vurgu yaptılar” denildi

Genel olarak görüşmede ülkeler arasındaki ekonomik iş birliği konuları ele alınmış. Gürcistan Başbakanı Garibashvili, Gürcistan ve Özbekistan Cumhuriyeti’nin istikrarlı ticaret ortakları olduğunu ve bu yönde ülkeler arasında daha fazla potansiyel olduğunu ifade etmiş. Ayrıca Özbekistan’ın Gürcistan’daki çeşitli alanlardaki yatırım olanakları değerlendirilmiş.

Toplantının ardından Gürcistan ve Özbekistan başbakanları, Gürcistan ile Özbekistan Cumhuriyeti arasındaki ikili iş birliğinin geliştirilmesi için ortak pratik önlemlere ilişkin 2023-2024 eylem planını imzalamışlar

Gürcistan Ticaret ve Sanayi Odası ile Özbekistan Cumhuriyeti Ticaret ve Sanayi Odası arasında Gürcistan-Özbekistan İş Konseyi’nin kurulmasına ilişkin anlaşma imzalanmış.

Ayrıntılı bilgi için tıklayınız.


Bu sayfa Türkiyat Araştırmaları Enstitüsü tarafından en son 24.07.2023 00:41:15 tarihinde güncellenmiştir.

HIZLI ERİŞİM