29.04.2023 - 05.05.2023

Editör: Dr. Öğr. Üyesi Elif UZUNAĞAÇ

03.05.2023

Türkmenistan-İran-Irak-Türkiye Transit Koridoru Kurulacak

Türkmenistan Devlet Başkanı Serdar Berdimuhamedov, Türkmenistan, İran, Irak ve Türkiye arasında geçiş koridoru kurulacağını söyledi. Çarşamba günü düzenlenen "Uluslararası ulaşım ve transit koridorlar: arabağlantı ve kalkınma 2023" başlıklı ikinci uluslararası konferans ve sergide açıklamalarda bulundu.

Berdimuhamedov, gelecekte doğudan batıya Türkmenistan, İran, Irak ve Türkiye'yi birbirine bağlayacak bir ulaşım koridorunun inşa edileceğini söyledi.

Türkmenistan ile Kazakistan arasında Garabogazköl körfezi üzerinde otoyol ve köprü yapılmasının iki ülke arasındaki ulaşım ve ticaret ortaklığını artıracağını sözlerine ekledi.

Ayrıntılı bilgi için tıklayınız.

03.05.2023

İran, Rusya, Türkiye ve Suriye Dışişleri Bakanları Gelecek Hafta Bir Araya Gelecek

Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu Çarşamba günü yaptığı açıklamada, Suriye, Türkiye, İran ve Rusya dışişleri bakanları arasındaki dörtlü görüşmenin önümüzdeki hafta Rusya'nın başkentinde yapılacağını söyledi.

Çavuşoğlu, Moskova'nın ev sahipliğinde iki ülke arasındaki normalleşme görüşmeleri kapsamında önümüzdeki hafta Suriyeli mevkidaşı ile görüşeceğini söyledi.

Ayrıntılı bilgi için tıklayınız.


Bu sayfa Türkiyat Araştırmaları Enstitüsü tarafından en son 14.05.2023 22:50:56 tarihinde güncellenmiştir.

HIZLI ERİŞİM