10.06.2023 - 16.06.2023

Editör: Arş. Gör. Gözde ÇAĞLAR

 

13 Haziran 2023

Yeraskh’da Çatışma ile İlgili Ermenistan Dışişleri Bakanlığı Açıklaması

Ermenistan Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada Azerbaycan’ın Yeraskh bölgesine ve özellikle  bu bölgede yabancı yatırımlar ile desteklenen ve inşa edilen metalurji tesisine  ateş açtığı iddia edilmiştir. Uluslararası topluma ilgili olayları durdurma çağrısı yapıldığı görülmektedir.

Ayrıntılı bilgi için tıklayınız.

14 Haziran 2023

Ermenistan Dışişleri Bakanı Ararat Mirzoyan’ın Mecliste Soruları Yanıtladı

Mirzoyan mecliste yapılan görüşmede soruları yanıtlarken Azerbaycan’ın güç kullanan taraf olduğu iddialarında bulunduğu görülmektedir. Uluslararası toplumun mevcut durum karşısında tavır alması gerektiğini söylemiştir. Bununla birlikte Ermenistan’ın uluslararası kabul görmüş sınırlarının dokunulmaz olması gerektiğini vurgulamıştır.

Mirzoyan ayrıca Zangezur Koridoru ile ilgili açıklamalarında bir lojistik geçişin parçası olmakla ilgilendiklerini belirtmiştir.

Ayrıntılı bilgi için tıklayınız.

Ayrıntılı bilgi için tıklayınız.

14 Haziran 2023

Ermenistan Parlamentosu Dış İlişkiler Komisyonu Başkanı Sarkis Khandanyan’dan Ermenistan Sınırları Hakkında Açıklama

Ermenistan Parlamentosu Dış İlişkiler Komisyonu Başkanı Sarkis Khandanyan, Ermenistan’ın Azerbaycan’ın toprak bütünlüğünü tanımasının ardından Azerbaycan tarafından da benzer bir açıklamanın yapılmasının beklendiğini söyledi. Bununla birlikte Zangezur Koridoru tartışmaları da devam etmektedir. Khandanyan, topraklarından geçecek bir koridorun açılması konusunun kesinlikle müzakere edilmeyeceğini ifade etmiştir.

Bununla birlikte Türkiye’nin Şuşa’da konsolosluk açacağını duyurmasını da eleştirdiği görülmektedir.

Ayrıntılı bilgi için tıklayınız.

Ayrıntılı bilgi için tıklayınız.

Ayrıntılı bilgi için tıklayınız.

17 Haziran 2023

Ermenistan Başbakan Yardımcısı Mher Grigoryan’dan Azerbaycan’a Teklif

Ermenistan Başbakan Yardımcısı Mher Grigoryan Azerbaycan ve Ermenistan anlaşmazlık yaşadığı konuları görüşmek ve iki ülke arasında sınır çizme komisyonunun toplanması için Azerbaycan Başbakan Yardımcısı Şahin Mustafayev'e teklifte bulunmuştur.

Ayrıntılı bilgi için tıklayınız.

16 Haziran 2023

Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan’ın Hükümet Toplantısındaki Açıklamaları

Paşinyan hükümet toplantısındaki konuşmalarına yansıyan Dağlık Karabağ’daki güncel durumdan dolayı Azerbaycan’ı suçlayıcı ifadelerde bulunmuştur. Fakat sözlerine devam ederken Azerbaycan ile ilişkilerin normalleşmesi için de tutarlı olmaları gerektiğini eklemiştir. Zangezur Koridoruna değinerek bunun kabul edilemez olduğunu vurgulamıştır.

Ayrıntılı bilgi için tıklayınız.


Bu sayfa Türkiyat Araştırmaları Enstitüsü tarafından en son 25.06.2023 22:22:32 tarihinde güncellenmiştir.

HIZLI ERİŞİM