01.04.2023 - 07.04.2023

Editör: Dr. Öğr. Üyesi Naoki YAMAMOTO

Japonya'da Türk Tarihi ile İlgili Kitap Yayımlandı

Yuzo Nagata, Türk Tarihi, II cilt, Tosui Shobou, 250 sayfa.

Kitabın tanıtımı

Moğolistan platosundan Orta Avrasya'ya doğru yola çıkan atlı göçebe Türk halkları, Batı Asya'ya göç etmiştir. Göç ettikleri anavatanlarının kültürünü benimseyerek etnik kimliklerini korumuşlardır. Doğu ve Batı Türk halklarının tarihi muhteşemdir. Doğu ve Batı kültürlerinin uyumlu bir bütün halinde birleştiği karmaşık bir kültürel dünyanın meyvelerini Türkiye'den öğreniyoruz.

Müellif bilgisi

Yuzo Nagata (29 Mart 1939 - ) Japon Türk çalışmaları alanında bir akademisyendir. Meiji Üniversitesi Edebiyat Fakültesi'nde ve Tokyo Yabancı Çalışmalar Üniversitesi Asya ve Afrika Dilleri ve Kültürleri Enstitüsü'nde profesörlük yapmıştır. Osmanlı tarihi konusunda önde gelen bir araştırmacıdır. Yerel Türk arşivlerini kullanarak araştırma yapan ilk Japon araştırmacıdır ve araştırma sonuçlarını sadece Japonca değil Türkçe olarak da yayınlamıştır. İstanbul Üniversitesi'nde Zeki Velidi Togan tarafından eğitim almıştır. Osmanlı İmparatorluğu dönemine odaklanarak sosyal tarih üzerine araştırmalar yapmıştır.

Bu sayfa Türkiyat Araştırmaları Enstitüsü tarafından en son 10.04.2023 17:19:50 tarihinde güncellenmiştir.