25.03.2023 - 31.03.2023

Editör: Dr. Öğr. Üyesi Elif UZUNAĞAÇ

29.03.2023

Özbekistan İstanbul Başkonsolosu Agzamhodcaev, Özbekistan’daki Anayasa Değişikliği Referandumunu Değerlendirdi

Özbekistan Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosu Amirsaid Agzamhodcaev, 30 Nisan’da Özbekistan’da yapılacak anayasa değişikliği referandumunu Demirören Haber Ajansı’na (DHA) değerlendirdi.

Agzamhodcaev, Özbekistan’nın bağımsızlığa kavuşmasından bu yana genel oylama ile ilk kez bir anayasa metninin halkın takdirine sunulacağını, güncellenen anayasa metninde merkez-çevre ilişkilerinin yeni yapıya kavuşması, tüm sosyal ilişkilerde insanın ilk plana çıkarılması, “devletin vatandaşlara hizmetkar olması” anlayışının derinlemesine yansıtılacağının beklendiğini açıkladı. Ayrıca, anayasa referandumun Özbekistan vatandaşlarının hayatlarında önemli bir dönüm noktası olacağını da belirtti.

Özbekistan’ın yeni anayasa metni bir yıl boyunca süren halkoyu yoklamaları sayesinde doğrudan vatandaşlardan gelen öneri ve teklifler neticesinde hazırlandığını ifade eden Agzamhodcaev, böylece eski anayasanın %65 oranında güncellendiğini sözlerine ekledi.

Özbekistan’ın halk oylamasına sunulacak olan anayasa metnindeki değişiklilerin ayrıntıları için aşağıdaki bağlantıyı ziyaret edebilirsiniz.

Ayrıntılı bilgi için tıklayınız.

 


Bu sayfa Türkiyat Araştırmaları Enstitüsü tarafından en son 03.04.2023 03:27:49 tarihinde güncellenmiştir.

HIZLI ERİŞİM