25.03.2023 - 31.03.2023

Editör: Dr. Öğr. Üyesi Elif UZUNAĞAÇ

25.03.2023

Rusya, Ukrayna Kırım’ı Almaya Çalışırsa Her Türlü Silahı Kullanacağını Açıkladı

Eski Rusya Devlet Başkanı ve mevcut Güvenlik Konseyi Başkan Yardımcısı Dmitri Medvedev, Rusya’nın bir Ukrayna karşı saldırısına hazırlandığını ifade etti. 23 Mart Cuma günü Rus medyasına konuşan Medvedev, “Ukrayna tarafı bir saldırıya hazırlanıyor, herkes bunu biliyor. Bizim Genelkurmayımız da hesap yapıyor ve buna karşı çözümler hazırlıyor” dedi. Medvedev ayrıca, Rusya idaresindeki Kırım’ın Ukrayna tarafından alınmaya çalışılması durumunda, “her türlü silahı” kullanacaklarını söyledi.

Ayrıntılı bilgi için tıklayınız.

25.03.2023

Kırım’da “Saz ve Söz” Adlı Şiir ve Müzik Akşamı Düzenlendi

19 Mart 2023’te Kırım’ın Akmescit şehrinde Yeşil Ada Davet Salonunda, Bora Gazi Giray Han’ın yazdığı şiirler ve bestelediği eserlerin icra edildiği “Saz ve Söz” adlı şiir ve müzik akşamı düzenlendi. Nenkecan Dergisi, Yeşil Ada Davet Salonu ve Kırım Folklor Ansambli’nin düzenlediği etkinliğe yaklaşık 200 kişi katıldı.

Ayrıntılı bilgi için tıklayınız.

29.03.2023

Kırım yetkilileri, Ukrayna İHA birliklerinin saldırısına ilişkin detayları anlattı.

Ukrayna Devlet Başkanı Bilgi Politikası Danışmanı Oleg Kryuçkov, Telegram kanalında yaptığı açıklamada, Ukrayna askerlerinin Kırım’a büyük olasılıkla insansız hava aracıyla saldırmaya çalıştığını söyledi. Çarşamba günü erken saatlerde Kırım Cumhuriyeti Başbakanı Sergey Aksyonov, akşam saatlerinde Simferopol bölgesinde bir insansız hava aracının düşürüldüğünü, can kaybı veya hasarın olmadığını dile getirdi.

Ayrıntılı bilgi için tıklayınız.

 30.03.2023

Kırım’da Bekir Sıktkı Çobanzade Hakkında Belgesel Çekildi

Ünlü Türkolog Bekir Sıtkı Çobanzade’nin 130. doğum yılı münasebetiyle Kırım’daki Qaradeniz Production tarafından hazırlanmış olan “Yiğidin Yolu” adlı belgesel yayımladı. Belgeselin çekimleri Kırım, Türkiye, Azerbaycan, ve Özbekistan’da gerçekleşti. Belgesel kapsamda Çobanzade’nin hayatı ile ilgili uzmanlar ve akademisyenler ile söyleşiler gerçekleştirildi.

Ayrıntılı bilgi için tıklayınız.


Bu sayfa Türkiyat Araştırmaları Enstitüsü tarafından en son 03.04.2023 11:56:23 tarihinde güncellenmiştir.

HIZLI ERİŞİM