19.08.2023 - 01.09.2023

Editör: Arş. Gör. Gözde ÇAĞLAR

21.08.2023

Erivan-Kapan arası düzenli uçuşlar başladı

Erivan ve Kapan arasında karşılıklı düzenli uçuşların 21 Ağustos itibariyle başladığı belirtilmiştir. Kapan’daki Syunik/Sünik havaalanına iniş yapan ilk uçak daha sonra Erivan yönünde uçuşunu gerçekleştirmiştir. Syunik/Sünik ve Kapan bölgesinin Ermenistan’ın güneyinde ve Azerbaycan sınırında olması bölgeyi önemli kılmaktadır.

Ayrıntılı bilgi için bk.

21.08.2023

Ruslardan ve Dağlık Karabağ’da ikamet edenlerden oluşan 41 kişi Ermenistan’a transfer edildi

Ermenistan basınında aktarıldığı üzere 14 Haziran’dan sonra ilk kez 41 Rus ve Dağlık Karabağ ikametli kişinin Ermenistan’a geçişi Rus  Barış güçleri aracılığı ile sağlanmıştır. Bu kişilerden Rus olanların uzun zamandır transfer beklediği, diğer Dağlık Karabağ ikametli kişilerin ise Ermenistan’da ya da yurtdışında kazandıkları üniversitelere gitmeleri amacıyla bu transferin sağlandığı bilgisi verilmiştir. Bununla birlikte öğrencilerin transferi için sürecin devam etmesi beklenmektedir.

Ayrıntılı bilgi için bk.

24.08.2023

Ermenistan’da Avrasya Hükümetlerarası Konseyi'nin olağanüstü toplantısı

Avrasya Hükümetlerarası Konseyi toplantısı için Ermenistan Başbakanı, Rusya Federasyonu Başbakanı, Belarus Başbakanı, Kazakistan Başbakanı, Kırgızistan Başbakanı, Avrasya Ekonomik Komisyonu Başkanı Ermenistan’da bir araya geldi.

Toplantıda Paşinyan, tüm zorluklara ve zorlu uluslararası duruma rağmen Avrasya Ekonomik Birliği’nin iyi bir şekilde geliştiğini vurgulamıştır. Temel amaçlarının ülkelerinin ekonomisini geliştirmek, vatandaşların refah düzeyini yükseltmek olduğunu sözlerine ekleyerek, şu anda Rusya Federasyonu'nun önerdiği St. Petersburg Deklarasyonu adlı bir proje üzerinde çalıştıklarını belirtmiştir.

Ayrıntılı bilgi için bk.

Ayrıntılı bilgi için bk.


Bu sayfa Türkiyat Araştırmaları Enstitüsü tarafından en son 05.09.2023 12:55:49 tarihinde güncellenmiştir.

HIZLI ERİŞİM