17.06.2023 - 23.06.2023

Editör: Dr. Öğr. Üyesi Elif UZUNAĞAÇ

20.06.2023

Almanya Cumhurbaşkanı Kazakistan’a Ziyarette Bulundu

Kasım-Cömert Tokayev, resmi ziyaret için Kazakistan'a gelen Almanya Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier ile Akorda konutunda görüştü.

Tokayev ve Steinmeier, Kazak-Alman stratejik ortaklığının durumunu ve geleceğini görüştüler. Görüşmelerde siyasi diyaloğun güçlendirilmesi, ticaret, ekonomi, yatırım, enerji, ulaşım ve lojistik alanlarında işbirliğinin derinleştirilmesine özel önem verildi.

İki lider, işbirliğini artırmanın ve petrol ve gaz, yeşil enerji ve sanayide karşılıklı yarar sağlayan etkileşimi genişletmenin önemini vurguladı.

Başkan Tokayev ve Başkan Steinmeier, ikili ekonomik gündemin bir dizi alanında işbirliğini güçlendirmek için anlaşmaya vardılar.

Ayrıntılı bilgi için tıklayınız.

Ayrıntılı bilgi için tıklayınız.

Ayrıntılı bilgi için tıklayınız.

23.06.2023

Kazakistan ve Azerbaycan, Trans-Hazar Güzergahının Geliştirilmesi için Lojistik Bir Şirketi Kurdu

Kazakistan'ın milli şirketi "KazMunayGas" ile Azerbaycan Devlet Petrol Şirketi (SOCAR), Kazak petrolünün Azerbaycan topraklarından geçişine ilişkin stratejik işbirliğine ilişkin bir mutabakat zaptı imzaladı. Kazakistan Başbakanı Alihan Smailov ile Azerbaycanlı mevkidaşı Ali Asadov arasında Bakü'de gerçekleşen görüşme sonrasında imzalanan anlaşmanın yakın gelecekte Gürcistan tarafından da imzalanması bekleniyor.

Ayrıntılı bilgi için tıklayınız.


Bu sayfa Türkiyat Araştırmaları Enstitüsü tarafından en son 25.06.2023 22:49:08 tarihinde güncellenmiştir.

HIZLI ERİŞİM