13.05.2023 - 19.05.2023

Editör: Arş. Gör. Gözde ÇAĞLAR

19 Mayıs 2023

Ermenistan Dışişleri Bakanlığı’nın Azerbaycan ile Görüşmeleri ile İlgili Açıklaması

19 Mayıs'ta Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov'un davetlisi olarak Ermenistan Dışişleri Bakanı Ararat Mirzoyan ile Azerbaycan Dışişleri Bakanı Ceyhun Bayramov arasında görüşmeler gerçekleştirilmiştir. Ermenistan Dışişleri Bakanlığı "Barışın ve devletler arası ilişkilerin kurulmasına ilişkin" çalışmaların taraflar arasında devam ettiğini belirtmiş, görüş ayrılıklarının konuşulduğunu ve tarafların daha sonraki görüşmelere devam etme konusunda anlaştıklarını ifade etmiştir.

Bunun yanı sıra Ararat Mirzoyan’ın Lavrov ile görüşmesinde Laçin Koridorundaki duruma değindiği de dışişleri açıklamaları arasında yer almaktadır.

Ayrıntılı bilgi için tıklayınız.

Ayrıntılı bilgi için tıklayınız.

18 Mayıs 2023

Ermenistan Ulusal Meclis Başkanı Alen Simonyan Kolektif Güvenlik Anlaşması Örgütü Konsey Toplantısında Konuştu

Kolektif Güvenlik Anlaşması Örgütü Konsey Toplantısına katılan Alen Simonyan konuşmasında konseyin işbirliğinin çalışmalarından memnuniyetle bahsetmiş, Azerbaycan ile Ermenistan arasındaki sorunlara değinmiştir. İki ülke arasındaki anlaşmazlıklardan bahseden Simonyan’ın Azerbaycan için suçlayıcı açıklamalarda bulunduğu görülmektedir. Açıklama ve haberin devamı ilgili linkte yer almaktadır.

Ayrıntılı bilgi için tıklayınız.

18 Mayıs 2023

Paşinyan’dan Azerbaycan ile Yapılan Görüşmelere İlişkin Yorum

18 Mayıs’ta kabine toplantısında konuşan Paşinyan 14 Mayıs'ta Brüksel'de Azerbaycan Cumhurbaşkanı ile yaptığı görüşme hakkında yorumlarda bulundu. 14 Mayıs’ta bir adım daha atıldığını, Azerbaycan'ın Ermenistan'ın 29.800 kilometrekarelik toprak bütünlüğünü, Ermenistan'ın da Azerbaycan'ın 86.600 kilometrekarelik toprak bütünlüğünü tanıdığını ifade etti. Paşinyan sözlerine bunu barışın tesisi için önemli bir adım olarak gördüğünü belirterek devam etmiş ve Dağlık Karabağ Ermenilerinin hakları ve güvenliği konusunda Bakü-Stepanakert diyaloğunun Azerbaycan ile ilişkilerin gerçek ve kapsamlı bir şekilde normalleşmesi ve bölgede kalıcı barışın tesisi için önemli bir süreç olduğunu söylemiştir. Ermenistan-Azerbaycan demiryolunun eski haline getirilmesi konusunda da Brüksel'de belirli bir olumlu anlayış geliştirildiğini sözlerine eklemiştir.

Ayrıntılı bilgi için tıklayınız.

17 Mayıs 2023

Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, İzlanda'nın Reykjavik kentinde düzenlenen 4. Avrupa Konseyi Zirvesi'nde

Paşinyan İzlanda'nın Reykjavik kentinde düzenlenen 4. Avrupa Konseyi Zirvesi'ndeki konuşmasında Dağlık Karabağ'da uluslararası mekanizmaların önemini vurgulamış, bölgeye uluslararası araştırma heyeti göndermenin önemine değinmiş ve Bakü-Stepanakert müzakerelerinin başlatılmasının gerekliliğinden bahsetmiştir.

Ayrıntılı bilgi için tıklayınız.


Bu sayfa Türkiyat Araştırmaları Enstitüsü tarafından en son 24.05.2023 16:43:01 tarihinde güncellenmiştir.

HIZLI ERİŞİM