Türkiyat Bahar Seminerlerinin Altıncısı Gerçekleşti

Marmara Üniversitesi Türkiyat Araştırmaları Enstitüsü Bahar Seminerleri kapsamında alanının uzman hocaları tarafından verilecek olan 11 seminerden altıncısı da gerçekleştirildi. Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi hocalarından Prof. Dr. Nesrin Sarıahmetoğlu tarafından yapılan seminerin konusu “Kafkasya’nın Dünü-Bugünü-Yarını” idi. Seminerimiz 6 Nisan Cuma günü saat 15.00’te başladı.

Prof. Dr. Nesrin Sarıahmetoğlu seminerde ilk olarak Kafkasya isminin kökeni, Kafkasya’nın coğrafyası, yeraltı zenginlikleri ve öneminden bahsetti.  Daha sonra tarihi seyir içerisinde bölgenin ana aktörleri olan Rusya, Azerbaycan ve Ermenistan’ın tarihi süreç içerisinde bölgeye yaklaşımlarını ayrıntılı olarak inceledi. Ardından Osmanlı Devleti ve Avrupa ülkelerinin bölge üzerindeki etkilerini anlattı. Son olarak da Kuzey Kafkasya’daki toplulukların bugün içerisinde bulundukları durum ile ilgili bilgi verdi.

Seminer sonrasında Enstitü Müdürü Prof. Dr. Okan Yeşilot tarafından kendisine teşekkür belgesi verildi.