Türkiyat Bahar Seminerlerinin Beşincisi Gerçekleşti

Marmara Üniversitesi Türkiyat Araştırmaları Enstitüsü Bahar Seminerleri kapsamında geçtiğimiz hafta İstanbul Medeniyet Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Kavas’ı ağırladık. “Afrika’da Osmanlı-Avrupa Rekabeti” adlı seminerimiz 30 Mart Cuma günü saat 15.00’te başladı.

Seminerde ilk olarak Prof. Dr. Ahmet Kavas, Afrika’nın neresi olduğu, Afrika isminin nereden geldiği ve Afrika’nın kültürel ve maddi kaynaklarının neler olduğu konusunda bilgiler verdi. Daha sonra Arap yarımadasındaki ülkelerin tanıtımını yapıp, Avrupa ve Osmanlı Devleti’nin Afrika’daki faaliyetlerinden bahsetti. Ardından bölgede meydana gelen savaşlar ve Osmanlı Devleti’nin karşısındaki devletler ile rekabetinin sonuçlarını açıkladı. Son olarak da bölge ile ilgili çalışmaların eksikliği konusunda fikirlerini beyan etti.

Seminer sonrasında Enstitü Müdürü Prof. Dr. Okan Yeşilot tarafından kendisine teşekkür belgesi verildi.