Türkiyat Bahar Seminerlerinin Onuncusu Gerçekleşti

Marmara Üniversitesi Türkiyat Araştırmaları Enstitüsü Bahar Seminerleri kapsamında alanının uzman hocaları tarafından verilecek olan 12 seminerden onuncusu da gerçekleştirildi. Marmara Üniversitesi hocalarından Prof. Dr. Yüksel Çelik tarafından yapılan seminerin konusu “Osmanlı Modernleşmesine Alternatif Bakışlar” idi. Seminerimiz 04 Mayıs Cuma günü saat 15.00’te başladı.

Prof. Dr. Yüksel Çelik seminerde ilk olarak tarih disiplininde güvenilir bilgiler ortaya koymanın öneminden bahsetti. Ardından modernleşme kavramının içeriği ve oryantalizmi ortaya çıkaran unsurları hakkında bilgiler verdi. Daha sonra 19. yüzyıl Osmanlı modernleşmesinde edebiyatçıların yerini inceledi. Son olarak da Osmanlı modernleşmesinin safhalarını anlattı. Seminer sonrasında Enstitü Müdürü Prof. Dr. Okan Yeşilot tarafından kendisine teşekkür belgesi verildi.