Türkiyat Bahar Seminerlerinin Üçüncüsünü Gerçekleştirdi

Marmara Üniversitesi Türkiyat Araştırmaları Enstitüsü Bahar Seminerleri kapsamında alanının uzman hocaları tarafından verilecek olan 11 seminerden üçüncüsü 16 Mart 2018 tarihinde saat 15.00’te gerçekleştirildi. Marmara Üniversitesi Tarih Bölümü akademisyenlerinden Prof. Dr. Davut Hut tarafından yapılan seminerin konusu “Tarihten Günümüze Irak” idi.

Seminerde ilk olarak Prof. Dr. Davut Hut Irak coğrafyasına tarih boyunca hâkim olan devletlerden ve bölgenin jeopolitik öneminden bahsetti. Ardından Irak coğrafyası, toplumu ve bu toplumun bölünmüş yapısı hakkında bilgiler verdi. Daha sonra 2000’li yıllardan sonra Irak coğrafyasında gelişen siyasal ve sosyal olayları anlattı. Son olarak da Irak ile ilgili bilgi edinmek isteyenlerin okuyabilecekleri kaynakların künyelerini katılımcılara sundu. Seminer sonrasında Enstitü Müdürü Prof. Dr. Okan Yeşilot tarafından kendisine teşekkür belgesi verildi.