Türkiyat Bahar Seminerlerinin Yedincisi Gerçekleşti

Marmara Üniversitesi Türkiyat Araştırmaları Enstitüsü Bahar Seminerleri kapsamında alanının uzman hocaları tarafından verilen 11 seminerden yedincisi de gerçekleştirildi. Yeditepe Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü başkanı Prof. Dr. Ahmet Taşağıl tarafından yapılan seminerin konusu “Türklerde Devlet Geleneği” idi. Seminerimiz 13 Nisan Cuma günü saat 15.00’te başladı.

Prof. Dr. Ahmet Taşağıl seminerde ilk olarak İslam öncesi Türk tarihi için doğru kaynaklara ulaşabilmek, doğru kaynaklardan doğru bilgilere ulaşabilmek ve doğru bilgilerden doğru yorumları yapabilmenin öneminden bahsetti.  Daha sonra Türk tarihini iyi bilinebilmesi için Türk göçlerinin ne kadar önemli olduğu hakkında bilgiler verdi. Ardından Türklerin Çin kaynaklarında nasıl geçtiği hakkında orijinal belgeleri gösterdi. Seminer sonrasında Enstitü Müdürü Prof. Dr. Okan Yeşilot tarafından kendisine teşekkür belgesi verildi.